'Ελλάδα-Κύπρος χωρίς Καρκίνο

Νέα

Η λήψη παυσίπονων μακροπρόθεσμα τριπλασιάζει τον κίνδυνο για καρκίνο των νεφρών
Ασθενείς που παίρνουν αντι-φλεγμονώδη φάρμακα όπως το ibuprofen για περισσότερο από μια δεκαετία, τριπλασιάζουν τον κίνδυνο για καρκίνο των νεφρών, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Μελέτη, με πάνω από 125,000 συμμετέχοντες, βρίσκει ότι αυτοί που έπαιρναν σε τακτική βάση αντι-φλεγμονώδη ήταν κατά 51% πιο πιθανό να αναπτύξουν την ασθένεια. Αλλά οι ερευνητές βρήκαν πώς αυτοί που τα χρησιμοποιούσαν για περισσότερο από μια δεκαετία, όπως αυτοί που υπέφεραν από αρθρίτιδα, ήταν σχεδόν 3 φορές πιο πιθανό να παρουσιάσουν Καρκίνωμα Νεφρών (RCC),  τη πιο συχνή μορφή καρκίνου των νεφρών.
Διαβάστε το άρθρο στην Daily Mail (UK)

Φάρμακο κατά της αρθρίτιδας αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος, ανακαλύπτουν οι επιστήμονες
Φάρμακο κατά την Ρευματοειδή Αρθρίτιδα μπορεί να προκαλέσει δερματικό καρκίνο, ισχυρίζονται οι ειδικοί . Σύμφωνα με μια έρευνα στη Γαλλία, σε ασθενείς οι οποίοι λάμβαναν αναστολείς TNF, φάρμακα τα οποία επιδρούν στο ανοσοποιητικό σύστημα, ήταν κατά 79% πιο πιθανό να αναπτύξουν μελάνωμα.
Διαβάστε το σχετικό άρθρο στην Daily Mirror (UK)

Προειδοποίηση σχετικά με τα παγκόσμια επίπεδα καρκίνου
Ο αριθμός των νέων υποθέσεων καρκίνου έχει αυξηθεί κατά 20%,  σε λιγότερο από μια δεκαετία και τώρα κυμαίνεται σε 12 εκατομμύρια το χρόνο σύμφωνα με το Διεθνές Ταμείο για την Έρευνα του Καρκίνου (World Cancer Research Fund). Προειδοποιεί ότι σχεδόν το ένα τέταρτο αυτών των υποθέσεων είναι “ανατρέψιμο”.
Διαβάστε το άρθρο στην ιστοσελίδα του BBC News (UK)
Σχόλια: Ο μοναδικός λόγος που ο καρκίνος παραμένει ακόμα μια καταδίκη σε θάνατο, είναι τα δισεκατομμύρια δολάρια που κερδίζουν οι φαρμακευτικές εταιρίες από την παραγωγή ογκολογικών φαρμάκων.  Έχοντας ως δεδομένο ότι αυτά τα φάρμακα είναι το μεγαλύτερο επιχειρηματικό κομμάτι της αξίας πολυ-δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας, η ερώτηση που πρέπει να τεθεί είναι: Ποιο συμφέρον μπορεί, άραγε, να έχει το “Εμπόριο με τις Ασθένειες”, να προσπαθήσει πράγματι να θεραπεύσει τον καρκίνο, τη στιγμή που κερδίζει πάνω από €55 δισεκατομμύρια κάθε χρόνο, ακριβώς, από την ύπαρξη αυτής της ασθένειας; Για να μάθετε πώς ο καρκίνος μπορεί να εξαλειφθεί με φυσικό τρόπο, χωρίς την χρήση τοξικών χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, κάντε κλικ (εδώ).

Κύμα μηνύσεων ξεσπά μετά από προειδοποιήσεις για αυξημένο κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης  από διαδεδομένο φάρμακο διαβήτη
Οι δημιουργοί του πιο διαδεδομένου διαβητικού φάρμακου αντιμετωπίζουν εκατοντάδες μηνύσεις και πιθανόν μεγάλη πτώση πωλήσεων καθώς αναπτύσσεται η υποψία, ότι λήψη του χαπιού για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Τον Ιούνιο η Takeda Pharmaceuticals Co. Ltd σταμάτησε τις πωλήσεις του Actos, του πιο διαδεδομένου φαρμάκου της, στη Γερμανία και στη Γαλλία, μετά από πιέσεις ρυθμιστικών σωμάτων. Από τότε, τόσο η Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) όσο και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, βασισμένοι σε νέα έρευνα, έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις σχετικά με τον κίνδυνο για καρκίνο, επιτρέποντας  -ωστόσο-  τη συνέχιση στις πωλήσεις του συγκεκριμένου φαρμάκου.
Διαβάστε το άρθρο στην Washington Post (USA)

Μαγειρεμένα πράσινα λαχανικά, παστά φρούτα, όσπρια και καφέ ρύζι, συσχετίζονται με λιγότερους πολύποδες του παχέος εντέρου
Η κατανάλωση οσπρίων τουλάχιστον τρεις φορές τη βδομάδα, και καφέ ρυζιού τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα έχει βρεθεί να συνδέεται με τη μείωση του κινδύνου για πολύποδες του παχέος εντέρου κατά 33 και 40 τις εκατόν αντιστοίχως, σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου Loma Linda, η οποία εκδόθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Nutrition and Cancer. Η μελέτη καταδεικνύει πώς η υψηλή κατανάλωση μαγειρεμένων πράσινων λαχανικών και παστών φρούτων έχει, επίσης, συσχετιστεί με μεγαλύτερη προστασία από τον καρκίνο.
Διαβάστε το άρθρο στο medicalxpress.com

Το λυκοπένιο φαίνεται να βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη σε Αφροαμερικανούς
Το λυκοπένιο, μια κόκκινη χρωστική ουσία η οποία δίνει στις ντομάτες και σε ορισμένα άλλα φρούτα και λαχανικά το χρώμα τους,  μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη, ειδικά στο Αφροαμερικανούς άντρες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Illinois στο Σικάγο. Το λυκόπενιο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι δίαιτες πλούσιες σε ντομάτες μπορεί να χαμηλώσουν το ρίσκο για ορισμένα είδη καρκίνου, ειδικά τον καρκίνο του προστάτη, πνεύμονα και στομαχιού.
Διαβάστε το άρθρο στο medicalxpress.com

Η εταιρεία Takeda αποσύρει το Actos στη Γαλλία λόγω καρκίνου της ουροδόχου κύστης
 Ένα μήνα μετά που ρυθμιστικά σώματα στη Γαλλία ανέστειλαν την χρήση του Actos, διαβητικού χαπιού, μετά από δεδομένα φαρμακο-επαγρύπνησης που αποδεικνύουν τον αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο της ουροδόχου κύστης, η Takeda Pharmaceuticals αποσύρει το φάρμακο. Η Agence Francaise de Securite Sanitaire des Produits de Sante (AFSSAPS) ζήτησε επίσης από την Takeda να αποσύρει μια συσχετιζόμενη μάρκα με το όνομα Competact. Η απόφαση της AFSSAPS ήταν βασισμένη σε μια έρευνα από το Εθνικό Γραφείο Ασφαλίσεως της Γαλλίας, κατά την οποία εξετάστηκαν σχεδόν 1.5 εκατομμύρια άνθρωποι,  από 40-79 χρόνων, οι οποίοι λάμβαναν το συγκεκριμένο φάρμακο κατά το διάστημα 2006-2009 (περισσότερα).
Διαβάστε το άρθρο στο pharmalot.com

Η θεραπευτική δύναμη της πιπερόριζας (ginger)
Η πιπερόριζα είναι ένα βότανο με μια πολύπλοκη χημική δομή και με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στη θεραπεία συγκεκριμένων παθήσεων. Γιατί λοιπόν δεν γνωρίζουμε περισσότερα για αυτό και γιατί δεν το χρησιμοποιούμε πιο συχνά; Κατ’ ακρίβεια, σε πολλά μέρη του κόσμου, αυτό το βότανο χρησιμοποιείται εδώ και 2000 χρόνια – είναι ένα πολύ κοινό συστατικό και φαρμακευτικό βότανο στην Κινέζικη και Ινδική κουλτούρα. Τα τελευταία είκοσι χρόνια, μεγάλος αριθμός μελετών έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητα της πιπερόριζας στη θεραπεία διαφόρων περιπτώσεων. Μελέτες in vitro εισηγούνται πώς η πιπερόριζα έχει αντιεμετικές, αντιφλεγμονώδεις και υπογλυκαιμικές ιδιότητες, καθώς μπορεί, επιπλέον, να προστατεύσει κατά της πάθησης του Αλτσχάιμερ και του καρκίνου.
Διαβάστε το άρθρο στο Bangor Daily News (Maine, US)

Yψηλή κατανάλωση φολικού οξέος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου
Κατανάλωση υψηλών επιπέδων φολικού οξέος πιθανόν να μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με μια νέα μελέτη στο Gastroenterology, το επίσημο περιοδικό του Ινστιτούτου του Αμερικάνικου Συνδέσμου Γαστρεντερολογίας (AGA). Το φολικό οξύ είναι μια υδατοδιαλυτή Βιταμίνη Β που εμφανίζεται  φυσιολογικά στις τροφές.
Διαβάστε το άρθρο στο medicalxpress.com

Συνδυασμός Ασβεστίου και Βιταμίνης D μειώνει τον κίνδυνο για μελάνωμα σε μερικές γυναίκες
Ο συνδυασμός ασβεστίου και Βιταμίνης D φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο για μελάνωμα κατά πενήντα τις εκατόν, σε ορισμένες γυναίκες που παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης αυτού του θανατηφόρου είδους δερματικού καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Stanford .
Διαβάστε το άρθρο στο medicalxpress.com

Φάρμακο κατά το διαβήτη της εταιρίας Bristol συσχετίζεται με συγκεκριμένους τύπους καρκίνου
Ένα δοκιμαστικό φάρμακο κατά το διαβήτη από την Bristol-Myers Squibb, γνωστό ως dapagliflozin βρέθηκε να συσχετίζεται με συγκεκριμένους τύπους καρκίνου.
Διαβάστε το άρθρο στο smartabouthealth.net

Η Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) συσχετίζει συγκεκριμένα φάρμακα του προστάτη με τον κίνδυνο για καρκίνο
Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έχει διευρύνει τις προειδοποιητικές ετικέτες σε μια ομάδα φαρμάκων του προστάτη την Πέμπτη, ισχυριζόμενη πώς μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο για σοβαρή μορφή καρκίνου του προστάτη.
Διαβάστε το δελτίο ειδήσεων του Associate Press στο yahoo.com

Συμπληρώματα μαγνησίου πιθανόν να ανακουφίζουν ασθενείς με καρκίνο του μαστού από τις εξάψεις
Καθημερινά συμπληρώματα μαγνησίου πιθανόν να ανακουφίζουν γυναίκες με καρκίνο του μαστού από εξάψεις, σύμφωνα με δεδομένα από τη δεύτερη πιλοτική φάση της μελέτης του Virginia Commonwealth University Health System. Όπως αναφέρεται γραπτώς στο Supportive Care in Cancer, επιστήμονες δηλώνουν πως 400mg οξειδίου μαγνησίου την ημέρα για τέσσερις βδομάδες έχει συσχετιστεί με 41.4 τις εκατόν μείωση της συχνότητας των εξάψεων. Η ένταση των εξάψεων έχει επίσης βρεθεί να μειώνεται κατά 50 τις εκατόν ως αποτέλεσμα των συμπληρωμάτων μαγνησίου.
Διαβάστε το άρθρο στο nutraingredients-usa.com

Ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, ενημερώνει ειδική επιτροπή
O Παγκόσμιoς Οργανισμός Υγείας συμπεραίνει πώς τα κινητά τηλέφωνα είναι «πιθανό καρκινογόνα», τοποθετώντας τις διάσημες συσκευές μέσα στην ίδια κατηγορία με συγκεκριμένα χημικά καθαριστικά και λιπάσματα, που είναι δυνητικά επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία. Τα ευρήματα του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών για τον Καρκίνο, προσθέτονται στις ανησυχίες του μικρού αλλά συνεχώς αυξανόμενου αριθμού ειδικών, σχετικά με τις επιπτώσεις που έχουν στην υγεία τα χαμηλά επίπεδα ραδιενέργειας που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα. Επικεφαλής της επιτροπής, η οποία συντασσόταν από 31 επιστήμονες από 14 χώρες, ήταν ο Δρ. Jonathan M. Samet, παθολόγος και επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και μέλος της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για τον Καρκίνο του προέδρου Ομπάμα.
Διαβάστε το άρθρο στην New York Times (USA)

Χλωρίνη και παιδικός καρκίνος
Σημαντική θετική συσχέτιση ανάμεσα στον κίνδυνο για παιδική λευχαιμία και στα επίπεδα των χημικών στην ατμόσφαιρα που περιέχουν χλώριο, βρέθηκε από ερευνητές στην Πορτογαλία. Λεπτομέρειες περιέχονται στο πρόσφατο τεύχος του διεθνούς περιοδικού International Journal of Environment and Health
Διαβάστε το άρθρο στο sciencedaily.com

Επιπλέον ενδείξεις  πώς φάρμακα του διαβήτη συσχετίζονται με καρκίνο της ουροδόχου κύστης
13 Μαΐου, 2011 - Μια ανασκόπηση των επίσημων εκθέσεων σχετικά με αρνητικές αντιδράσεις ορισμένων  φαρμάκων, αφήνει περισσότερες ενδείξεις πώς διαβητικοί ασθενείς που παίρνουν το φάρμακο Actos, παρουσιάζουν μεγαλύτερο κίνδυνο για την ανάπτυξη  καρκίνου της ουροδόχου κύστης.
Διαβάστε τα νέα στο reuters.com

«Βιταμίνες της λιακάδας» , όπως τις ονομάζουν χαρακτηριστικά, πιθανό να διευρύνουν τις ζωές καρκινοπαθών
 Ένα χάπι βιταμινών, αξίας μερικών σεντ και διαθέσιμο σε κάθε φαρμακείο, μπορεί να έχει μεγαλύτερη επίδραση στην επέκταση του προσδόκιμου ζωής των καρκινοπαθών, από  ότι τα φάρμακα που κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες λίρες, λέει κορυφαίος ειδικός στον τομέα του καρκίνου. Ο καθηγητής Angus Dalgeish, σύμβουλος ιατρός ογκολόγος στο St. George’s Hospital, Tooting, στο Νοτιοδυτικό Λονδίνο, θα ανακοινώσει σε συνέδριο την επόμενη βδομάδα, πώς ελέγχει σε όλους του καρκινοπαθείς ασθενείς τα επίπεδα της Βιταμίνης D και τους χορηγεί συμπληρώματα της όταν αυτά είναι χαμηλά. Στο St. George’s όπου τρέχει μια κλινική για ασθενείς με μελάνωμα, την πιο θανατηφόρα μορφή δερματικού καρκίνου, οι εξετάσεις έχουν δείξει πώς η πλειοψηφία των ασθενών έχουν χαμηλά επίπεδα Βιταμίνης D.
Διαβάστε το άρθρο στην The Independent (UK)

Παρακεταμόλη συσχετίζεται με καρκίνο του αίματος
Συχνή λήψη παρακεταμόλης μπορεί σχεδόν να διαπλασιάσει τις πιθανότητες για την εμφάνιση μιας σχετικά σπάνιας  μορφής  καρκίνου, μια έρευνα εισηγείται.
Διαβάστε το άρθρο στην Daily Telegraph (UK)

Χημειο-Εγκέφαλος μπορεί να αντέξει 5 χρόνια ή και περισσότερα
«Χημειο-Εγκέφαλος,»  η θολή σκέψη και η αδύνατη μνήμη για την οποία συχνά παραπονιούνται οι καρκινοπαθείς έπειτα από μια θεραπεία, μπορεί να διαρκέσει μέχρι και πέντε χρόνια ή περισσότερα  (may last for five years or more) για ένα μεγάλο αριθμό ασθενών, φαίνεται σε νέα έρευνα. Τα ευρήματα, βασισμένα σε μια μελέτη με 92 καρκινοπαθείς στο Ερευνητικό Κέντρο για τον Καρκίνο Fred Hutchinson, στο Σιάτλ, εισηγούνται πώς η γνωστική απώλεια που φαίνεται να ακολουθεί  πολλές θεραπείες του καρκίνου, είναι πολύ πιο έντονη και μεγαλύτερης διαρκείας από ότι πιστευόταν μέχρι τώρα. Η μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στο  περιοδικό The Journal of Clinical Oncology, αποτελεί δικαίωση για πολλούς καρκινοπαθείς των οποίων συχνά τα παράπονα σχετικά με προβλήματα σκέψης και μνήμης που παρουσιάζουν, αγνοούνται από τους γιατρούς, οι οποίοι δικαιολογούν τα συμπτώματα σε αιτίες φυσικής γήρανσης ή αδυναμίας λόγω ασθένειας.
Διαβάστε το άρθρο στην New York Times (USA)
Σχόλια: Μερικά χημειοθεραπευτικά φάρμακα είναι τόσο τοξικά που κατατάσσονται στη λίστα της  «11ης  Αναφοράς Καρκινογενών Ουσιών» (“11th Report on Carcinogens”) του Εθνικού Αμερικάνικου Τοξικολογικού Προγράμματος, ως γνωστά καρκινογενή. Με άλλα λόγια, τα φάρμακα τα οποία χορηγούνται σε εκατομμύρια καρκινοπαθείς ως θεραπεία, είναι κατ’ ακρίβεια, γνωστό πώς προκαλούν τα ίδια καρκίνο. Για  να μάθετε περισσότερα για αυτά τα τοξικά φάρμακα και να διαβάσετε σοκαριστικά αποσπάσματα από τα “ενημερωτικά φυλλάδια για τους ασθενείς” που  εκδίδονται  από τους ίδιους τους παρασκευαστές, κάντε κλικ εδώ (here.)

Επιθετικοί όγκοι στο στήθος συσχετίζονται με έλλειψη Βιταμίνης D
Χαμηλά επίπεδα Βιταμίνης D ανάμεσα σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού, έχουν συσχετιστεί με πιο επιθετικούς όγκους και χειρότερη πρόγνωση, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Rochester, η οποία τονίστηκε ιδιαίτερα αυτήν τη βδομάδα, στην συνάντηση του Αμερικανικού Συνδέσμου Χειρούργων Στήθους στην Ουάσινγκτον D.C
Διαβάστε το άρθρο στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Rochester

Παρενέργεις φαρμάκων του εντέρου, πιθανόν να προκαλέσουν θανατηφόρο καρκίνο του αίματος, προειδοποιεί το FDA
Ομοσπονδιακοί Λειτουργοί Φαρμάκων, λαμβάνουν αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων καρκίνου του αίματος από ασθενείς που παίρνουν φάρμακα για την θεραπεία της Φλεγμονώδους Νόσου των Εντέρων (IBD). Το FDA έχει εκδώσει προειδοποιητική ανακοίνωση στις 14 Απριλίου για αναστολείς του Παράγοντα Νέκρωσης Όγκων (TNF) συμπεριλαμβανομένων των Cimzia, Enbrel, Humira, Remicade και Simponi, καθώς επίσης και για άλλους τύπους φαρμάκων όπως η αζαθειοπρίνη και η μερκαπτοπουρίνη. Το πρακτορείο δηλώνει πώς αριθμός αναφορών συνδέει τα φάρμακα με μια σπάνια περίπτωση καρκίνου των λευκών αιμοσφαιρίων στα παιδιά και στους νεαρούς ενήλικες, γνωστή ως Ηπατοσπληνικό Τ-Λέμφωμα (HSTCL)
Διαβάστε το άρθρο στο aboutlawsuits.com (USA)

Μητέρα ανησυχεί για τις παρενέργειες θεραπείας
Φορτισμένη μετά το θάνατο του γιού της, αναφέρει ότι η χημειοθεραπεία έκανε το παιδί της πολύ πιο άρρωστο από ότι ο ίδιος ο καρκίνος.
Πρώτα το πρόσωπο του ήταν πρησμένο από τα στεροειδή, μετά μαύροι κύκλοι εμφανίστηκαν κάτω από τα μάτια του. Ο μικρός Τζέρεμυ Φρέιζερ σύντομα έγινε ληθαργικός αφότου ξεκίνησε η χημειοθεραπεία του, δήλωσε η μητέρα του χτες, και έμοιαζε λες και «ήθελε να βγει έξω από το ίδιο του το σώμα». «Ο Τζέρεμυ πήγε από το να είναι λίγο-πολύ καλά, στο να βομβαρδίζεται με φάρμακα που το έκαναν πραγματικά άρρωστο», δήλωσε η Kristen LaBrie χτες στο σώμα ενόρκων του Ανώτατου Δικαστηρίου, δίνοντας την δική της αναφορά σχετικά με την απόφαση της για θεραπεία του γιού της. Σε τόνους που κυμαίνονταν από ήπιους μέχρι εριστικούς, η κατηγορούμενη μητέρα για απόπειρα δολοφονίας του γιου της, είπε στους ενόρκους πώς σταμάτησε την θεραπεία του καρκίνου στο αγόρι της λόγω του ότι οι παρενέργειες από την φαρμακευτική αγωγή, τον εξαντλούσαν πολύ περισσότερο από ότι η ίδια η ασθένεια.
Διαβάστε το άρθρο στην The Boston Globe (USA)
Σχόλια: Ο καρκίνος, είναι μια επιχείρηση πολυ-δισεκατομμυρίων. Τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα όντως σκοτώνουν καρκινικά κύτταρα - σκοτώνουν όμως και υγιή κύτταρα. Αυτό και μόνο το γεγονός είναι αρνητικό, δυστυχώς όμως δεν σταματάει εδώ. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη χημειοθεραπεία έχουν παρενέργειες και πολλά προκαλούν νέους καρκίνους και νέες ασθένειες, κάτι που οδηγεί σε μεγαλύτερη και ευρύτερη χρήση νέων φαρμάκων, που με τη σειρά τους οδηγούν σε επιπλέον παρενέργειες. Είναι ένας φαύλος κύκλος και μια “άδεια” προς τη φαρμακευτική βιομηχανία για να κάνει ακόμα περισσότερα χρήματα. Ως εκ τούτου, όταν οι αρχές κατηγορούν μια μητέρα για απόπειρα δολοφονίας - και τελικά πετυχαίνουν να διασφαλίσουν την καταδίκη της (conviction) - λόγω του ότι εναντιώθηκε στη συνεχή δηλητηρίαση του παιδιού της με την χημειοθεραπεία, είναι ξεκάθαρο πώς το φαρμακευτικό «Εμπόριο με τις Ασθένειες» βρίσκεται υπό απειλή.
Για να μάθετε τα δεδομένα σχετικά με τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα, κάντε κλικ (εδώ).
Για να μάθετε πώς ο καρκίνος μπορεί να εξαλειφθεί με φυσικό τρόπο κάντε κλικ (εδώ).

Φιλανθρωπία καρκίνου «τακτοποιεί» τη  Βικιπαίδεια
 Η Έρευνα για τον Καρκίνο του Ηνωμένου Βασιλείου (Cancer Research UK), επιστρατεύει τους ειδικούς της στο διαδίκτυο ώστε να “τακτοποιήσουν” τη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια. Ο φιλανθρωπικός οργανισμός εξηγεί πώς πολλοί άνθρωποι που ψάχνουν για το θέμα αποτείνονται στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο οργανισμός, υπήρχαν προβλήματα σχετικά με την ακρίβεια και τη σαφήνεια  κάποιων από τις σελίδες.
Διαβάστε το άρθρο στην ιστοσελίδα της BBC News (UK)
 Σχόλια: Όσοι επισκέπτονται συχνά την ιστοσελίδα μας θα έχουν ήδη συνειδητοποιήσει, πώς γεγονότα που απειλούν τα συμφέροντα των πολυ-δισεκατομμυρίων δολαρίων βιομηχανίας των φαρμάκων δεν είναι ευπρόσδεκτα στη Βικιπαίδεια Προσεκτική ανάλυση της τελευταίας ετήσιας αναφορά (latest annual report) της Έρευνας για τον Καρκίνο UK, έχει αποκαλύψει πώς έχει στην ιδιοκτησία της μια εταιρεία ανάπτυξης και κατανάλωσης φαρμάκων, την Cancer Research Technology Ltd, η οποία έχει πρόσφατα συνάψει συνεργασίες με πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες όπως η AstraZeneca και η Cephalon. Ως εκ τούτου, κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι η ίδια η φύση των σχέσεων της Έρευνας για τον Καρκίνο UK με τις βιομηχανίες φαρμάκων, εγείρει το ερώτημα του κατά πόσο οι «ειδικοί» της φιλανθρωπίας είχαν οδηγίες να διαφυλάξουν το περιεχόμενο σχετικά με τον καρκίνο στη Βικιπαίδεια, με τρόπο που να ελαχιστοποιεί την παράθεση των γεγονότων σχετικά με την τοξικότητα των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, (chemotherapy drugs) καθώς και να αποκρύψουν τις κύριες αρχές που διέπουν το φαρμακευτικό «Εμπόριο με τις Ασθένειες». (the main principles governing the pharmaceutical “business with disease”).

Δικηγόροι δηλώνουν πώς εργοστάσιο παρουσίαζε διαρροή χημικών για χρόνια
Εταιρεία αποτυγχάνει να πληροφορήσει τους κατοίκους της περιοχής και να συλλέξει δεδομένα για τα υπόγεια ύδατα, τον αέρα και το έδαφος που ήταν μολυσμένα με καρκινογόνα χημικά από ένα εργοστάσιο της Κεντρικής Καλιφόρνιας, ιδιοκτησία ενός πρώην θυγατρικού παρασκευαστή φαρμάκων Merck & Co., δήλωσαν οι δικηγόροι κατοίκων της περιοχής στο σώμα των ενόρκων, κατά τα καταληκτικά  τους επιχειρήματα.
Διαβάστε το άρθρο στην San Francisco Chronicle (USA)

Ομότιμοι επανεξετάζουν δημοσίευση που υποστηρίζει ενδοφλέβια χρήση Βιταμίνης C για καρκινοπαθείς
Η κλινική Riordan ανακοίνωσε πώς η σημερινή δημοσίευση στο περιοδικό Journal of Translational Medicine, η οποία είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ ογκολόγων, επαγγελματιών εναλλακτικής ιατρικής και ερευνητών, προτείνει μια νέα χρήση ενδοφλέβιας Βιταμίνης C για την θεραπεία του καρκίνου. Το άρθρο, διαθέσιμο δωρεάν διαδικτυακά, (available freely online,) περιγράφει την πιθανότητα χρήσης ενδοφλέβιας Βιταμίνης C για τη θεραπεία φλεγμονής συσχετιζόμενης με καρκίνο.
Διαβάστε την δημοσίευση τύπου στο prnewswire.com

Μελέτη: Υψηλές δόσεις Βιταμίνης D μπορούν να αποτρέψουν τον καρκίνο
Ερευνητές ισχυρίζονται πώς υψηλότερα επίπεδα Βιταμίνης  D μπορεί να είναι αναγκαία, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα για καρκίνο σε ένα άτομο. Επιστήμονες στο University of California, San Diego School of Medicine και στο Creighton University School of Medicine in Omaha, μόλις δημοσίευσαν μια νέα μελέτη στο περιοδικό Anticancer Research, δηλώνοντας πώς η παραδοσιακή λήψη της βασικής αυτής βιταμίνης, δεν είναι αρκετή για να φτάσει τα βασικά επίπεδα στο αίμα που να μπορούν να αποτρέψουν ή να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού και πολλών άλλων σοβαρών ασθενειών.
Διαβάστε το άρθρο στα aolhealth.com

Το Σελήνιο πιθανόν να μειώνει του δείχτες καρκίνου του προστάτη: Μελέτη
Συμπληρώματα με γλυκινικό σελήνιο μπορούν να αυξήσουν τις δραστηριότητες συσχετιζόμενου ενζύμου του πλάσματος και να μειώσουν τα επίπεδα σημαντικού δείχτη για τον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με μια νέα μελέτη η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις υπάρχουσες θεωρίες. Η έρευνα δημοσιευμένη στην Nutrition Research, εισηγείται ότι τα συμπληρώματα με γλυκινικό σελήνιο έχουν προκαλέσει αλλαγές με βελτιωμένα επίπεδα λειτουργίας σεληνίου και μειωμένο ρίσκο για καρκίνο του προστάτη σε ομάδα τριάντα μεσήλικων Αμερικανών.
Διαβάστε το άρθρο στην ιστοσελίδα nutraingredients-usa.org

Βιταμίνη D συσχετίζεται με την προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου: Μέτα-ανάλυση
Υψηλά επίπεδα Βιταμίνης D στο αίμα, συσχετίζονται με χαμηλότερο ρίσκο για καρκίνο του παχέος εντέρου, σύμφωνα με μια μετα-ανάλυση μελετών παρακολούθησης, από μια διεθνή ομάδα ερευνητών. Ανάλυση δεδομένων από εννιά έρευνες αποκάλυψε, ότι για κάθε αύξηση της Βιταμίνης D (25-υδροξυβιταμίνη D) κατά 10 νανογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο, ο κίνδυνος για καρκίνο του παχέος εντέρου μειώνεται κατά 15 τις εκατόν.
Διαβάστε το άρθρο στο nutraingredients.org

Για την ενίσχυση της αντικαρκινικής δράσης, τρώτε μπρόκολο με μια μερίδα βλασταριών από μπρόκολο
Μια νέα μελέτη του University of Illinois παρέχει πειστικά αποτελέσματα σύμφωνα με τα οποία, ο τρόπος που ετοιμάζετε και τρώτε το μπρόκολο σας έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς επίσης και ότι ο συνδυασμός του μπρόκολι με τα βλαστάρια του, φαίνεται να διπλασιάζει τις αντικαρκινικές του ιδιότητες του συγκεκριμένου λαχανικού.
Διαβάστε το άρθρο στην The Independent (UK)

Η εταιρεία Roche μηνύεται από ασθενή ο οποίος συνδέει τον καρκίνο του με ένα αποσυρμένο φάρμακο ψωρίασης, το Raptiva
Η εταιρεία Roche Holding AG’s Genentech Inc. μηνύθηκε από ένα Τεξανό ασθενή ψωρίασης ο οποίος ισχυρίζεται πως ανάπτυξε λέμφωμα καθώς λάμβανε το Raptiva, ένα φάρμακο που η εταιρεία σταμάτησε να πουλά το 2009 όταν έρευνες το συνέδεσαν με θανατηφόρα μόλυνση του εγκεφάλου. Genentech, μια μονάδα της Basel, η βασισμένη στην Ελβετία φαρμακευτική εταιρεία Roche, ξεκίνησε την απόσυρση του Raptiva τον Απρίλη του 2009  μετά που τρεις ασθενείς που το έπαιρναν διαγνώστηκαν στους επόμενους έξι μήνες με Προϊούσα Πολυεστιακή Λευκοεγκεφαλοπάθεια ή PML, μια σπάνια και ανίατη ασθένεια του εγκεφάλου. Ο ασθενής της ψωρίασης από την περιοχή του Χιούστον, Κάρυ Μάσσα, 51, διαγνώστηκε με κλασσικό λέμφωμα Hodgkin’s τον Μάρτιο του 2009, μετά από λήψη του Raptiva από τον Φεβρουάριο του 2006 μέχρι τον Γενάρη του 2008, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Χιούστον.
Διαβάστε το άρθρο στο Bloomberg.com