'Ελλάδα-Κύπρος χωρίς Καρκίνο

Aleksandra Niedzwiecki, Ph.D.

Portrait von Dr. Aleksandra NiedzwieckiΗ Δρ Aleksandra Niedzwiecki, Ph.D. έχει επιτελέσει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση και ανάπτυξη της έρευνας της Κυτταρικής Ιατρικής. Είναι μια κορυφαία ερευνήτρια βιοχημείας που ασχολείται με την ανάπτυξη διατροφικών προσεγγίσεων σε διάφορους τομείς της υγείας και των ασθενειών.

Η Δρ Niedzwiecki κατέχει το διδακτορικό τίτλο της στην βιοχημεία από το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας στην Πολωνία, από όπου ξεκίνησε και την ερευνητική και ακαδημαϊκή της καριέρα. Ανέπτυξε τα ευρεία επιστημονικά της ενδιαφέροντά σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, όπως το Πανεπιστήμιο Rockefeller στην Νέα Υόρκη (όπου διεξήγαγε έρευνα μαζί με τον βραβευμένο με Νόμπελ, G.M Edelman) και στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά. Ανάμεσα στους τομείς της επιστημονικής εξειδίκευσης της Δρ Niedzwiecki συμπεριλαμβάνονται: μοριακές πτυχές της γήρανσης, κυτταρικός μεταβολισμός, διατροφολογία, καρδιοπάθειες, καρκίνος και άλλες.

Έχει τελέσει ως Επικεφαλής της Έρευνας Καρδιαγγειακών Παθήσεων στο Linus Pauling Institute of Science and Medicine στην Καλιφόρνια. Η συνεργασία της με τον δυο φορές βραβευμένο με Νόμπελ, Dr Linus Pauling, έχει ενισχύσει την πρωτοποριακή προσέγγιση του Δρ Rath στις καρδιακές παθήσεις.

Κατά τη διάρκεια της επιστημονικής της καριέρας, η Δρ Niedzwiecki εμπνεύστηκε από τις επιστημονικές ιδέες του Δρα Rath, οι οποίες προσδιόρισαν το ερευνητικό της ενδιαφέρον προς τον τομέα των μικροθρεπτικών και τις καρδιοπάθειες. Εδώ και 15 χρόνια συνεργάζεται με τον Δρ Rath αναπτύσσοντας διάφορα ερευνητικά έργα και ιδέες. Στο παρόν στάδιο εργάζεται ως Διευθύνουσα Σύμβουλος και Διευθύντρια του Ερευνητικού Ινστιτούτου Δρ Rath στην Καλιφόρνια.

Στην επιστημονική της σταδιοδρομία, η Δρ Niedzwiecki έχει λάβει πολλά βραβεία και επιστημονικές επιχορηγήσεις για την διεξαγωγή έρευνας πάνω στη βιοχημική σχέση μεταξύ ασθενειών και θρεπτικών συστατικών. Στην καριέρα της, έχει πέραν των 90 πρωτότυπων ερευνητικών άρθρων  τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε αναγνωρισμένα επαγγελματικά περιοδικά, συμπεριλαμβανομένου του Journal of Biological Chemistry, το Arteriosclerosis, και το Molecular Cell Biology ή έχουν αποτελέσει κεφάλαια σε βιβλία αλλά και σε άλλες διάσημες επιστημονικές και ερευνητικές εκδόσεις. Μαζί με τον Δρ Rath, έχει ασχοληθεί εκτενώς με την επιμόρφωση του κόσμου σε θέματα φυσικών προσεγγίσεων υγείας σε όλο τον κόσμο. Έχει διεξάγει ένα μεγάλο αριθμό επιστημονικών αλλά και δημόσιων παρουσιάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Ελλάδα, τη Νότα Αφρική και άλλες χώρες, και έχει εκδώσει πολυάριθμες ερευνητικές μονογραφίες και άρθρα πάνω σε διάφορα θέματα υγείας.

Είναι μέλος του American College of Nutrition όπως επίσης  και των American Heart Association, American Medical Women’s Association, Council on Arteriosclerosis, American Society for Cell Biology και του American Academy for the Advancement of Science.

Ο ηγετικός της ρόλος και η επιστημονική προσέγγιση της Δρας Niedzwiecki στο Ερευνητικό Ινστιτούτο του Δρ Rath, έχουν βοηθήσει σημαντικά στην εδραίωση των ερευνητικών καινοτομιών της Κυτταρικής Ιατρικής.