'Ελλάδα-Κύπρος χωρίς Καρκίνο

Matthias Rath, M.D.

Portrait von Dr. Matthias RathΟ Matthias Rath, M.D. είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος επιστήμονας, ιατρός και υπερασπιστής θεμάτων υγείας. Οι επιστημονικές του ανακαλύψεις στον τομέα των καρδιοπαθειών, του καρκίνου όπως και άλλων ασθενειών, έχουν πλέον αναδιαμορφώσει τον τομέα της ιατρικής.

Είναι ο εγκαθιδρυτής της Κυτταρικής Ιατρικής, μιας πρωτοποριακής ιατρικής προσέγγισης,  η οποία εντοπίζει την βασική αιτία εμφάνισης διαφόρων χρόνιων ασθενειών, στην έλλειψη διαφόρων θρεπτικών συστατικών στο επίπεδο των κυττάρων.

Ο Δρ Rath ήταν στενός ερευνητικός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του βραβευμένου με βραβείο Νόμπελ Δρ Linus Pauling. Λίγο πριν το θάνατο του το 1994, ο Δρ Pauling δήλωσε πώς οι ανακαλύψεις του Δρ Rath πολύ σύντομα θα κατατάσσονταν ανάμεσα στις σημαντικότερες του 20ου Αιώνα.

Σε εκείνο το στάδιο, οι Δρ Rath και Δρ Pauling, επικοινώνησαν με τις φαρμακευτικές εταιρείες για να βεβαιωθούν πώς αυτές οι ανακαλύψεις θα εφαρμόζονταν παγκοσμίως, ώστε να διασφαλιστεί η σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων ζωών. Διαπραγματεύσεις έλαβαν μέρος με στελέχη της Hoffman LaRoche, τους μεγαλύτερους κατασκευαστές Βιταμίνης C όπως και με άλλες διεθνείς φαρμακευτικές εταιρίες. Ενώ όλες οι εταιρίες αναγνώρισαν τη σπουδαιότητα των ανακαλύψεων, αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τις ανακαλύψεις, φοβούμενοι ότι κάτι τέτοιο θα έπληττε τις πωλήσεις των πατενταρισμένων φαρμάκων τους.

Για να  μπορέσει να χρηματοδοτήσει την επιστημονική επιβεβαίωση αυτών των ανακαλύψεων, ο Δρ Rath αποφάσισε να ξεκινήσει το δικό του ερευνητικό ινστιτούτο σε συνεργασία με την επί χρόνια συνεργάτη του, Δρ Aleksandra Niedzwiecki. Το Ερευνητικό Ινστιτούτο Δρ Rath στην Santa Clara χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από ανθρώπους που έχουν επωφεληθεί από την έρευνα που διεξάγεται και από τα προγράμματα φυσικής υγείας τα οποία προωθεί το ινστιτούτο. Την τελευταία δεκαετία το Ερευνητικό Ινστιτούτο Δρ Rath έχει καταξιωθεί ως το κορυφαίο ινστιτούτο του είδους του στον κόσμο.

Ώστε να διαχωρίσει τον εαυτό του από το φαρμακευτικό επενδυτικό «Εμπόριο με τις Ασθένειες», ο Δρ Rath παραχώρησε όλες τις μετοχές των εταιριών του στο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Dr Rath Health Foundation. Τα έσοδα του Dr Rath Health Foundation χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη έρευνας και εκπαίδευσης σχετικές με τη φυσική υγεία όπως επίσης και άλλων ανθρωπιστικών δραστηριοτήτων.

Μετά από απανωτές επιθέσεις την τελευταία δεκαετία από τους μετόχους της φαρμακευτικής ιατρικής, μέσα μαζικής ενημέρωσης, και πολιτικούς, τα επιτεύγματα του Δρ Rath είναι τώρα διεθνώς αναγνωρισμένα. Ο Δρ Rath είναι μέλος πολλών επιστημονικών  οργανισμών,  όπως η New York Academy of Sciences και το American Heart Association, και πρόσφατα έχει λάβει πρόσκληση να υπηρετήσει ως κριτικός αρκετών διεθνών επιστημονικών περιοδικών.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα του ενάντια σε αυτά τα συγκεκριμένα συμφέροντα, ο Δρ Rath και η ομάδα του είχαν την απόλυτη υποστήριξη από ασθενείς  και γενικότερα από το κοινό, που από νωρίς είχε αντιληφθεί την σημαντικότητα των ανακαλύψεων αυτών για την υγεία τους. Τα διεθνώς γνωστά βιβλία του «Γιατί τα ζώα δεν παθαίνουν καρδιακά εμφράγματα σε αντίθεση με τον άνθρωπο» και «Καρκίνος»  έχουν μεταφραστεί σε όλες τις κύριες γλώσσες και έχουν πωλήσει εκατομμύρια αντίτυπα.